OVER ONS

Welkom op mijn website, het resultaat van een uit de hand gelopen hobby.

Al van jongs af aan heb ik een enorme liefde voor auto’s en voor de merken Mercedes-Benz, Volkswagen en Audi in het bijzonder. En waarom juist deze merken? Zeer waarschijnlijk omdat ik als kleine jongen mijn vader eerst in Volkswagens 1500/1600 Variant (Type 3) zag rijden, sinds 1973 in vele Mercedessen (W114/W115 – Strich Acht, W123 en W201 – 190), tussendoor nog een Volkswagen (Santana) en een Audi 100 (C3). Allen uitgerust met economische dieselmotor gezien de vele kilometers die hij jaarlijks voor zijn bedrijf aflegde. In die tijd (vanaf circa 1975) volgde ik de ontwikkelingen op autogebied en het autonieuws op de voet. Ik begon van deze drie merken alles te verzamelen en liep de dealerbedrijven in Twente bijna wekelijks ‘plat’ om nieuwe en gebruikte auto’s te bekijken, af en toe van mijn spaargeld een miniatuurtje te kopen en natuurlijk nieuw uitgekomen folders mee te nemen. Deze heb ik tot op de dag van vandaag nog allemaal in bezit.

Een kleine 10 jaar geleden kocht ik mijn eerste ‘hobby-auto’ (die inmiddels ook de status van youngtimer heeft bereikt) en niet veel later volgde nummer twee, nummer drie, etc……
Op dit moment bestaat de collectie uit Mercedessen uit de W201 (190) en W124 serie, Volkwagen Golf (I, II en III), Vento, Corrado en een Audi A4 uit de eerste serie.
Gezien mijn voorliefde voor de Mercedes-Benz 190 serie hebben deze auto’s een prominente plaats in de verzameling. Een auto die bij zijn introductie eind 1982 zijn tijd ver vooruit was, in zekere zin trendsettend en voor Mercedes de aftrap voor een enorm succes in de compacte klasse.

Om de verzameling in beweging te houden (letterlijk) wil ik middels deze site auto’s te koop aanbieden die uit de collectie zijn ‘gegroeid’ en tevens die ik op doorlopende zoektocht naar bijzondere auto’s heb gevonden (en niet kon laten staan ;-)) maar niet passen in de eigen verzameling.

Met vriendelijke groet,

Alain Kokkeel