Mercedes-Benz E280 T

Mercedes-Benz
E280 T

‘Stijlvolle combi’

Oorspronkelijk in Zwitserland nieuw geleverde S124 (de interne Mercedes-Benz benaming voor dit type)

E280 T in de chique kleur Blauwzwart metallic. De wagen werd af fabriek besteld met de mooie zogenaamde ‘glanz-gedrehte’ 8-gaats licht metalen velgen die de auto in combinatie met de kleur Blauwzwart en de bescheiden chroom accenten tot een zeer stijlvolle Combi maken. De velgen (evenals de gehele auto) zijn bovendien erg goed onderhouden en het vijfde wiel (reserve wiel eveneens licht metaal in gelijke uitvoering) is zelfs nieuw want nooit gebruikt!

De auto rijdt (en ruikt) als ‘nieuw’ en de 5-traps automaat (optie) schakelt zoals het hoort, of je hem nu sportief of comfortabel/zuinig rijdt. De zijdezachte loop van de 6-cylinder motor met 4-kleppen per cylinder, een inhoud van 2.799m3 en goed voor 193 pk is steeds weer een genot om te ervaren.

In deze motorisering en uitvoering een heerlijke reiswagen en bij zowel privé als zakelijk gebruik een nog altijd hedendaagse en representatieve verschijning.

Deze E280 T betreft een tweede facelift (‘MoPf 2’) van de W124 serie die naast de belangrijke naamswijziging (E-klasse) uiterlijk gekenmerkt werd door gewijzigde koplampen en motorkap met geïntegreerde grille en Mercedes ster in de lauwerkrans op de motorkap in plaats van tot dan toe op de grille. In tegenstelling tot de limousine bleef de achterzijde van de T-modellen bij deze facelift ongewijzigd.

Ondanks de extreem goede bouwkwaliteit en hoogwaardige afwerking waar de gehele W124 serie om bekend staat heeft men bij de T-modellen van de eerste tot het laatste produktie problemen gehad met de montage van de zijruiten van de bagageruimte. Hierdoor kon water tot onder de raamrubbers binnendringen hetgeen vroeg of laat tot roestvorming leidde. Vrijwel ieder T-model heeft dit euvel dat zich kenmerkt door blaasvorming onder de lak van de zijruitomlijsting . De (beginnende) roestvorming is echter eerst zichtbaar wanneer de ruit compleet gedemonteerd wordt. Deze auto leek aanvankelijk niet getroffen te zijn maar gezien mijn ervaring met vele andere T-modellen vertrouwde ik het niet en heb de ruiten laten uitbouwen en kreeg helaas gelijk. De ruitsponningen zijn daarop vakkundig hersteld en opnieuw gespoten. De ruiten werden voorzien van nieuwe raamrubbers en met originele Mercedes-Benz ruitafdichting opnieuw gemonteerd. Een en ander is keurig gedocumenteerd en kan bij interesse worden getoond.

De auto verkeert verder in een perfecte staat van onderhoud, een mooie glans van de grotendeels eerste lak en de volledig in contrastkleur gespoten bumpers vertonen amper gebruiksschade. Het interieur kent op de laadruimte na geen beschadigingen maar zelfs deze is gezien het doel waar deze Combi over het algemeen werd gekocht netjes te noemen. Gelukkig werd de auto af fabriek met een zogenaamde ‘Doppelrollo’ zodat de laadruimte kan worden afgedekt met een zeil en het passagiersgedeelte desgewenst beschermd middels een uit dezelfde cassette omhoog te trekken bagagenet. Deze optie is vanwege de vastzetogen in het dak namelijk moeilijk achteraf in te bouwen.

Opties af fabriek geleverd:

code    beschrijving

211      Automatisch Sper Differentieel (ASD)

240      buitentemperatuur meter

291      airbag voor bijrijder

300      afsluitbaar opbergvak in middenconsole voor

425      automatische versnellingsbak 5-traps

440      Mercedes-Benz Tempomat (cruise control)

515      radio MB Classic met cassette speler en RDS

531      electrisch in-/uitschuifbare antenne

541      bagagenet en laadruimteafdekking in één cassette

570      verstelbare middenarmsteun voor

580      airconditioning

583      electrische ruitbediening voor

593      warmtewerend glas rondom

620      katalysator

652      lichtmetalen velgen 8 gaats ‘glanzgedreht’ 5 stuks

866      modeljaar 1995

885     centrale vergrending met Infra Rood afstandbediening (‘klapsleutel’) en startblokkering

Deze E280 T werd op 1 augustus 1994 door de Zwitserse Mercedes-Benz dealer Autostern Zürichsee AG uitgeleverd aan de eerste eigenaar die hem tot augustus 2010 in bezit heeft gehad en er in totaal ruim 110.000 kilometer mee heeft gereden. Op 15-09-2010 werd de auto vervolgens als ‘Gebrauchtwagen’ verkocht aan een echtpaar uit Zürich die de auto ruim een jaar later particulier te koop aanboden met een kilometerstand van 146.182. Een familie uit de Zuid-Duitse stad Singen (nabij het Bodenmeer) kocht de wagen en voerde hem in waarna hij op 21-02-2012 in Duitsland te naam werd gesteld. De auto was bedoeld voor mevrouw echter veel plezier heeft zij er niet van gehad want haar rijvaardigheidsbewijs werd voortijdig ingetrokken. Zoekende naar een mooie en vooral eerlijke W124 Combi kwam ik via-via met haar zoon in contact en zodoende belandde hij in juli 2012 in mijn verzameling.

De kilometerstand is middels het serviceboekje, het Zwitserse ‘Abgas-Wartungsdokument’ alsmede de Duitse goedkeuring en tenaamstellings papieren uitstekend gedocumenteerd.

Ik lever de auto af inclusief een verse servicebeurt door Mercedes-Benz specialist Dijkman Automobiel en een set nieuwe Michelin banden. Levering desgewenst met Nederlands kenteken en een jaar APK.

Voor meer informatie bel 0645220377 of mail naar alain@steryoungtimers.nl

Bekijk hieronder alle details

Mercedes-Benz E280 T

Kleur:
Blauwzwart metallic (code 199)
Bekleding:
stof grijs (code 008)
datum eerste toelating:
01-08-1994
Kilometerstand:
146.844
Aantal eigenaren:
3
Verkoopprijs:
niet meer beschikbaar

Foto’s exterieur

Foto’s interieur